Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mazurek śliwkowy pod czekoladą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
2 szt.
mąka
3 szklanki
cukier (na ciasto)
1 szklanka
miód
2 łyżki
gęsta śmietana
3 łyżki
margaryna
5 dag
powidła śliwkowe
1 słoik
kakao
2 łyżki
cukier na krem
5 łyżek
czekolada mleczna
1 tabliczka
bakalie
do dekoracji
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek śliwkowy pod czekoladą

Ciasto: Jajka, szklankę cukru, mąkę, miód, śmietanę, sodę oczyszczoną, margarynę wyrób na ciasto. Ciasto podziel na dwie części . Rozwałkuj, wyłóż dwie natłuszczone blachy. Piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni.
Krem: Powidła, kakao i 5 łyżek cukru gotuj 5 minut. Gorącą masą przełóż obydwa placki, mocno dociśnij. Polej stopioną, gorącą czekoladą, udekoruj bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.11.2011 22:22
Apetyczny przepis
Grażyna13 02.10.2011 19:19
Pyszny !
MAŁY 14.06.2011 10:03
słodziutko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak