Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowiec adwokatowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt
Biszkopt kakaowy 1 szt
czekolada gorzka 1 tabliczka
ajerkoniak 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowiec adwokatowy

Biszkopt jasny przeciąć na dwa blaty. Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu i odłożyć kilka łyżek do dekoracji, a resztę podzielic na pół. Jeden jasny blat ułożyć na spodzie blachy, polać adwokatem, posmarować połową kremu i przykryć ciemnym blatem. Ponownie polać adwokatem i posmarować połową kremu i przykryć jasnym blatem. Wierzch ciastka polac odrobina adwokatu i posmarować cienko kremem odłożonym do dekoracji, na górę wysypac czekoladę startą na grubych oczkach. Schłodzic w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 02.05.2011 12:22
fajne
halinka1011 27.04.2011 09:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak