Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do nich dodajemy margarynę posiekaną już wcześniej nożem a potem dodać pozostałe składniki, czyli 2 jajka i cukier , wymieszać , zagnieść i włożyć na pół godziny do lodówki , w miedzy czasie jabłka obieramy i kroimy w kostkę , do jabłek dodajemy cynamon i cukier . Wyjąć ciasto podzielić na pół jedną połowę wyklejamy blachę i boki , na cieście kładziemy jabłuszka i przykrywamy drugą połową ciasta i na wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem . Pieczemy 40 minut w 200 st. Po upieczeniu posypałam cukrem .

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Troszkę mi się ułamało jak kroiłam jeszcze ciepłe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię wszelkiego rodzaju jabłeczniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Czuję już zapach tego jabłecznika :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    widać że świeżo wyjety z piekarnika

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !