Sposób przygotowania

Twaróg przepuścić przez maszynkę lub przecisnąc przez gęste sitko.Żółtka jajek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,dodać śmietanę i mieszając cały czas podgrzewać powstałą mase do temp. ok 80 stopni.nastęnie dokładnie wymieszać z tawrogiem i masłem.
Rodzynki namoczyć a następnie osączyć.orzechy i owoce kadyzowane posiekać, cytrynę umyć, następnie sparzyć wrzątkiem,nastęnie zetrzec z niej skórkę.bakalie oraz startą skórkę z cytryny dodać do masy serowej i wymieszać.Dziurkowaną formę wyłożyć kilkoma warstwami gazy,przełożyć do niej mase serową, i wstawic do większego naczynia by serwatka z sera mogła ociekać. odstawić w chłodne miejsce, (najlepiej do lodówki) na ok 12. następnie wyjąc masę i ozrobić, bakaliami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !