Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurek owsiano-bakaliowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
ponad 1 szkl
cukier puder
1/3 szkl
margaryna
50 g
jajko
1 szt
sól
szczypta
Sklep Prymat
Nadzienie:
płatki owsiane
1 i 1/3 szkl
miód
2-3 łyżki
śliwki suszone
kilka sztuk
morele suszone
kilka sztuk
białko
1 szt
lukier
cukier puder
woda
odrobina
śliwki suszone
pokrojone na mniejsze cześci, do
morele suszone
pokrojone na mniejsze cześci, do

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek owsiano-bakaliowy

Ze składników na ciasto wyrobić kruche ciasto. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować i uformować mazurki (1 małe bądź 1 duży). Płatki owsiane wymieszać z miodem, surowym białkiem, miodem i suszonymi owocami. Przygotowane mazurki nafaszerować nadzieniem. Piec około 20 minut w 200 C. Po ostudzeniu polać lukrem i udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.05.2013 18:12
bardzo mi się podoba dekoracja, jest taka artystyczna :)
MAŁGORZATA108 26.04.2011 20:13
Fajniutki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak