Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami
Mak przekręcić 2xprzez maszynkę ( wcześniej namoczyć) dodać do masy, na końcu dodać pianę z białek. Upiec z tego 2 placki w prostokątnej formie

Ugotować budyń
Utrzeć z 1 kostką masła lub margaryny + 6 łyżek cukru pudru

Na jeden placek makowy wyłożyć połowę masy. Biszkopt upieczony w takiej blaszce jak placki makowe, pokroić na 6 pasków.Pięć pasków ułożyć na masie(6 można zjeść), tak aby były między nimi odstępy, w te puste miejsca wlać tężejącą galaretkę ( w dowolnym smaku i kolorze- ja robiłam z czerwoną), jak zastygnie wyłożyć resztę masy, przykryć drugim plackiem makowym. Polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super nazwa, a ciasto wygląda pysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pięknie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Wygląda super, a smakuje jeszcze lepiej...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !