Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faworki

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1 szkl
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
spirytus
1 łyżka
kwaśna śmietana
1 szklanka
tłuszcz do smażenia
pieczarki
1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Wyrobić ciasto z podanych składników, aż będzie gładkie. Rozwałkować na grubość ok. 3-5 mm, ciąć na paski i formować faworki. Po usmażeniu posypać obficie cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 22.04.2012 10:21
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak