Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa rybna pomarańczowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 szt
por
1/2 szt
masło
1 łyżka
bulion warzywny
3 szkl
sok z pomarańczy
3/4 szkl
karkuma
1 łyżeczka
śmietana
1 szkl
filet z białej ryby
2 szt
olej
2 łyżki
mleko
1/2 szkl
koperek
wg uznania
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna pomarańczowa

Cebulę obierz, posiekaj. Por oczyść, pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło, zeszklij cebulę i por. Wlej bulion i sok pomarańczowy, włóż ziele i gotuj 15 min. Przecedź, dodaj kurkumę, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Filety oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor na oleju. Każdy przekrój na pół. Mleko podgrzej, ubij na pianę jak do cappuccino. Na talerze rozłóż kawałki ryby, rozlej zupę, przybierz pianką z mleka, posyp koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.01.2014 08:16
ciekawy przepis
Pani Domu 19.10.2013 11:22
ciekawy pomysł
Dorota59 28.09.2013 19:33
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak