Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek .Białka ubijamy na sztywno .Żółtka miksujemy z cukrem i ,dodajemy ocet ,olej i mąki .Wsypujemy proszek do pieczenia i resztę składników dokładnie miksujemy .Na koniec łączymy delikatnie z ubitymi białkami .Przekładamy do formy z dziurą połowę masy ,do reszty wsypujemy mak i wylewamy na białą część i pieczemy 60 minut w temp 175 * C .Posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    za późno znalazłam ten przepis, chciałam cos z makiem ale juz upiekłam...może innym razem wykorzystam ten przepis :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    podoba mi się taka babka,też z makiem nie robiłam na te święta a mak mam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    fajny przepis
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Jaka ładna- musi być pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    robiłam wczoraj, pycha, polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ładnie wygląda i musi być pyszna .
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Znakomicie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    babeczka z makiem ,muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super wygląda
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię taką babkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !