Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami 2

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
9 szt
margaryna
1/2 kostki
cukier
2 szkl.
cukier waniliowy
3 szt.
Sklep Prymat
budyń śmietankowy
2 szt.
kurkuma
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
3/4 szkl.
mleko
3/4 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
mąka
1 szkl.
brzoskwinie w puszce
1 op.
polewa czekoladowa
1 op.
migdały płatki
5 łyżki
twaróg
1 (półtłusty President)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami 2

Ciasto: Rozpuścić margarynę, dodać 3 żółtka, 1 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, zmiksować i wyłożyć ciastem dno formy.
Masa białkowa: 9 białek ubić na sztywno, dodać 1,5 szkl. cukru.
Masa serowa: Wymieszać mikserem pozostałe składniki: ser, 6 żółtek, 2 cukry waniliowe, 2 budynie, kurkumę, olej i mleko. Ostrożnie dodać masę białkową i pokrojone w kostkę brzoskwinie, wymieszać. Wyłożyć wszystko do formy i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 45 minut w temp. 200 stopni. Gdy ciasto będzie upieczone, temp. zmniejszyć do 50 stopni, włączyć termoobieg, trzymać ciasto w piekarniku około 1 godz. Ostudzony sernik posmarować polewą czekoladową i posypać płatkami migdałów. Sernik jest najlepszy po 2 dniach od upieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 23.04.2011 18:08
pyszne
bejciu24 23.04.2011 17:43
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak