Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jesienny kapuśniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
1 szt
marchewka
3 szt
cebula
1 szt
por
1 szt
pomidor
4 szt
olej
2 łyżki
masło
3 łyżki
bulion drobiowy
3 szkl
kminek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny kapuśniak

Kapustę oczyść i poszatkuj. Marchewki obierz, potnij w talarki. Cebulę i por obierz, oczyść, drobno pokrój. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój. W garnku rozgrzej olej z masłem, wrzuć marchewkę, smaż kilka minut. Dodaj cebulę i por. Po 4-5 min dorzuć kapustę, podlej bulionem i 1/2 wody, dodaj pomidory, liść, szczyptę kminku, oprósz solą i pieprzem. Duś 35 min. Przypraw sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.01.2014 07:45
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak