Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Złota Rosa
1. PODPIEK:
* 2 szklanki mąki
* 7 łyżek cukru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 cukier waniliowy
* 4 żółtka
* 3/4 kostki margaryny
Wszystko wrzucić do miski i ręcznie zagnieść z nich ciasto. Podpiek rozłożyć na blaszce i przyklepać.
2. CIASTO:
* 1kg białego sera
* 0,5 szklanki oleju
* 1 szklanka cukru
* 2 szklanki zimnego mleka
* 4 całe jajka
* budyń
* cukier waniliowy
Zmiksować jajka, dodać cukier, ubijać, aż będzie piana i stopniowo dodawać pozostałe składniki. Ciasto będzie bardzo rzadkie.
Wylać na podpiek. Piec 30-35 minut w 180C.
3. WIERZCH:
* białko
* 0,5 szklanki cukru
* 1 cukier waniliowy
Ubić same białka, następnie dodać cukier, a na koniec cukier waniliowy. Ubić na sztywno.
Wszystko razem piec jeszcze około 15-20 minut.