Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 300ml gorącej wody, jak stężeje pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć z 10 dag cukru pudru, białka ubij na pianę, wymieszaj z żółtkami i mąką. W prostokątnej formie upiecz ciasto w 190*C. Ciasto przełóż na wilgotną ściereczkę, zwiń w roladę, zawiń w ściereczkę. Żelatynę rozpuść w 50ml wody, ostudź. Kremówkę na sztywno ubij z cukrem pudrem i waniliowym. Połącz z żelatyną. Bitą śmietaną posmaruj ciasto, rozłóż galaretkę. Zwiń roladę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Piękna i na pewno pyszna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !