Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec Kreta
3 łyżki cukru,
1 tabliczka gorzkiej czekolady,
3 duże banany,
sok z cytryny,
2 śmietano-fix,
5 kropli olejku migdałowego,
cukier waniliowy
Sposób wykonania:margarynę ,cukier,wodę i kakao rozpuszczamy.Po ostudzeniu wszystkie składniki mieszamy po kolei(białko ubijamy).Przekładamy do tortownicy .Pieczemy w 180st.ok.20-30 min.
Krem:Śmietanę ubijamy.Dodajemy smietano-fix i cukier waniliowy.Następnie olejek.Czekoladę trzemy i łączymy z ubita śmietaną.
W cieście wydrążamy dziurę łyżką ,zostawiając od brzegu 1 cm. i spód.Banany kroimy wzdłóż i układamy na spodzie.Skrapiamy cytryną,ab nie ściemniały.Na to wylewamy śmietanę formując kopiec.Pozostałości z wydrążonego ciasta,kruszymy i sypiemy na kopiec.Wstawiamy do lodówki.