Sposób przygotowania

krem:0,5 l śmietany kremówki,
3 łyżki cukru,
1 tabliczka gorzkiej czekolady,
3 duże banany,
sok z cytryny,
2 śmietano-fix,
5 kropli olejku migdałowego,
cukier waniliowy

Sposób wykonania:margarynę ,cukier,wodę i kakao rozpuszczamy.Po ostudzeniu wszystkie składniki mieszamy po kolei(białko ubijamy).Przekładamy do tortownicy .Pieczemy w 180st.ok.20-30 min.

Krem:Śmietanę ubijamy.Dodajemy smietano-fix i cukier waniliowy.Następnie olejek.Czekoladę trzemy i łączymy z ubita śmietaną.

W cieście wydrążamy dziurę łyżką ,zostawiając od brzegu 1 cm. i spód.Banany kroimy wzdłóż i układamy na spodzie.Skrapiamy cytryną,ab nie ściemniały.Na to wylewamy śmietanę formując kopiec.Pozostałości z wydrążonego ciasta,kruszymy i sypiemy na kopiec.Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anka1

    kocham to ciasto . PYCHA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !