Sposób przygotowania

Miąższ wydłybany z wanili wymieszaj z mlekiem, 2-3 łyżek cukru i zagotuj. Dosyp kaszę, mieszając, gotuj 5 min. Dołóż skórkę z cytryny i żółtko, zblenduj na idealnie gładką masę. Żelatynę namocz, odciśnij i rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Dodaj do kaszy, ponownie zblenduj, odstaw ma 30 min do lodówki. Białka ubij z resztą cukru. Do kaszy domieszaj śmietanę i pianę. 6 filiżanek schłodź, napełnij masą, wstaw na noc do lodówki. Składniki sosu wymieszaj i gotuj 15 min, mieszając. Babeczki wyłóż na talerzyki, polej ostudzonym sosem morelowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !