Przepis i sposób przygotowania na: Tort urodzinowy
Upiec biszkopty, jeden biały drugi kakaowy. Jajka ubić z cukrem dodać wodę, mąkę i proszek do pieczenia . upiec w tortownicy o śr ok 22-23 cm, ok 35 min w 180 st.. Po upieczeniu wystudzić i przekroić każdy na 4 placki.
masa;
Wiórki kokosowe zmielić w młynku na mączkę. Od mleka odlać pół szkl do rozrobienia budyniu, mleko zagotować, dodać wiórki kokosowa i chwilkę pogotować, dodać budyń. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i okryć folią by nie wytworzyła się skórka. Wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, po łyżce dodać budyń i na koniec sok z cytryny do smaku.
Poncz wymieszać , nasączać każdą warstwę i smarować na przemian masą i dżemem. Wierzch obsmarować białą masą do reszty dodać trochę kakao i dekorować wedle uznania.