Sposób przygotowania

dodatkowo 2 słoiczki dżemu (dowolny)

Upiec biszkopty, jeden biały drugi kakaowy. Jajka ubić z cukrem dodać wodę, mąkę i proszek do pieczenia . upiec w tortownicy o śr ok 22-23 cm, ok 35 min w 180 st.. Po upieczeniu wystudzić i przekroić każdy na 4 placki.

masa;
Wiórki kokosowe zmielić w młynku na mączkę. Od mleka odlać pół szkl do rozrobienia budyniu, mleko zagotować, dodać wiórki kokosowa i chwilkę pogotować, dodać budyń. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i okryć folią by nie wytworzyła się skórka. Wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, po łyżce dodać budyń i na koniec sok z cytryny do smaku.

Poncz wymieszać , nasączać każdą warstwę i smarować na przemian masą i dżemem. Wierzch obsmarować białą masą do reszty dodać trochę kakao i dekorować wedle uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    wygląda rewelacyjnie i zapewne tak samo smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Cudowny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    Przepraszam ... zdjęcie do wymiany.. zaszla pomylka ..
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    Teraz zdjęcia juz ok.. przy pomocy doradcy wymieniłam na odpowiednie :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    a jak te róże zrobić?
  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    różyczki to kwestia sprzętu i wprawy :) łatwe , ale potrzebna odpowiednia koncówka przy rękawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    emilia11

    róże śliczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    piękny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !