Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasteczka ule - bez pieczenia

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
100 gram
cukier puder
200 gram
ajerkoniak
2 łyżki
żółto
2 sztuki
mleko skondensowane
mielone migdały
100 gram
aromat migdałowy
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ule - bez pieczenia

mielone migdały wymieszać ze 100g cukru pudru, dodać aromat migdałowy i trochę mleka skondensowanego dla lepkości, zagnieść ciasto (musi mieć konsystencję miękkiej plasteliny). Foremkę ula wylepić ciastem, zrobić w środku dziurkę i nadzieć ul masą. Ciasteczko zamknąć krążkiem wylepionym z masy migdałowej lub kółkiem wyciętym z wafla.
Przepis na masę: masło utrzeć ze 100g cukru pudru, ajerkoniakiem i żółtkami. Można dodac kakao.
Ule wstawic do lodówki na ok. godzinę. Foremki mozna zakupić na Allegro lub w sklepach z artykułami domowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak