Sposób przygotowania

pergamin pociąć na kwadraty,zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli wsypać mąkę cały czas mieszając aż ciasto zrobi się szkliste i zacznie odchodzić od rondla lub garnka,zdjąć z ognia lekko przestudzić i dodawać po jajku cały czas mieszając,w drugim płaskim garnku rozgrzać olej,w międzyczasie wypełniać szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki ciastem i wyciskać na przygotowane kwadraty z pergaminu niezbyt duże koła,kłaść na rozgrzany olej tak aby ciasto było pod spodem i piec gdy zacznie odchodzić od papieru to zdjąć papier i przewracać na drugą stronę smażyć na złoty kolor,po wystudzeniu przygotować lukier i polać,można podawać z powidłami lub konfiturą ale niekoniecznie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    barzdo lubię takie ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    trochę pracy trzeba w nie włożyć ale efekt jest cudowny :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    nie robiłam jeszcze ciasta parzonego ale czas to zmienić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności aż palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie,świetne nie tylko do kawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !