Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa-krem z groszku zielonego

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości
2.150 l
groszek zielony
1000 g
masło
50 g
mąka pszenna
30 g
śmietana
200 ml
żółtko jajek
2 szt
cukier
1 g
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem z groszku zielonego

Groszek(z puszki)odcedzić.Część groszku pozostawić w całości,resztę przetrzeć.Przyrządzić jasno żółtą zasmażkę z mąki i masła i nieco przestudzić.Wywar odcedzić,odmierzyć,wlać zasmażkę i śmietanę i raz zagotować.Dodać przetary groszek i dobrze wymieszać.Zupę zaprawić żółtkiem i doprawić solą i cukrem do smaku.Krem z groszku podać z dodatkiem pozostawionego w całości groszku w filiżankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak