Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pasztet z jaj i pieczarek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
9 szt
bułka
2 szt
mleko
1 szklanka
pieczarki
15 dag
cebula
1 szt
natka pietruszki
pęczek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z jaj i pieczarek

7 jaj ugotować na twardo bułki namoczyć w ciepłym mleku pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć ugotowane jaja zemleć z bułką podsmażonymi pieczarkami i cebulą natkę pokroić do masy jajecznej dodać 2 surowe jaja i, natkę i przyprawić do smaku wymieszać i przełożyć do formy zapiekać w nagrzanym piekarniku 15min. podawać na zimno do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 10.07.2011 19:53
Muszę wypróbować:)
justyna54 19.04.2011 10:18
super w sam raz na święta
Misiabe 14.04.2011 14:18
Ciekawy przepis, może uda mi sie wypróbowac w te świeta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak