Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Warzywa zapiekane w cieście francuskim

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
2 płaty
mieszanka mrozonych warzyw
1 opakowanie
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia
jajko
1 sztuka
tłuszcz
do blachy
majonez
2 łyżki
jogurt naturalny
200 ml
czosnek
1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa zapiekane w cieście francuskim

Sos:
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Wstawiamy do lodówki.
Warzywa podsmażay ok. 10 min. na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jeden płat ciasta wykładamy na natłuszczona blachę. Równomiernie rozkładamy warzywa. Przykrywamy drugim płatem ciasta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczmy ok. 25 min. w temp. 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak