Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tilapia po chińsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z tilapii
6 sztuk
sok z cytryny
1 sztuka
sos sojowy
4 łyżki
białe wino
6 łyżek
czosnek
1 ząbek
olej
do smażenia
mąka kukurydziana
5 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
cukier
do smaku
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia po chińsku

Marynata:
Czosnek obieramy i przeciskmy przez praskę. Sok z cytryny mieszamy z sosem sojowym i winem. Dodaemy imbir, cukier i czosnek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na noc do lodówki.
Filety rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Dokładie nacieramy marynatą. Odstawiamy na 40 min. Nastepnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak