Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusta cukrowa zasmażana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
40 g
słonina
60 g
mąka przenna
60 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
jabłko kwaśne
250 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta cukrowa zasmażana

Drobno poszatkowaną kapustę ugotować we wrzącej posolonej wodzie.Przyrządzić zasmażkę:słoninę pokrajać w kostkę i stopić,dodać mąkę i mieszać do momentu uzyskania barwy jasnozłotej.Do zasmażki dodać przestudzony wywar z kapusty,rozprowadzić,wlać do ugotowanej kapusty,wymieszać i zagotować.Doprawić do smaku.Dodać obrane i starte na tarce jabłka,w celu zakwaszenia kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 14.04.2011 11:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak