Sposób przygotowania

Rozmrozić truskawki. Starannie wymieszać twaróg, jogurt, skórkę i sok z cytryny oraz 30 gram cukru. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dokładnie odcisnąć i podgrzać w niewielkiej ilości wody. Stale mieszając, dodać rozpuszczoną żelatynę do masy jogurtowej.
Gdy krem nieco stężeje, ubić śmietankę, dodać do masy, wymieszać i wstawić do lodówki.
Zanurzyć łyżkę w gorącej wodzie i wykrajać łyżką porcje masy jogurtowej. Obtaczać je w orzechach (połowę zostawić) i podawać z sosem ze zmiksowanych truskawek i 20 gram cukru.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Zapomniałam jeszcze napisać, żeby sos truskawkowy przyprawić sokiem z cytryny oraz mielonymi orzechami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !