Sposób przygotowania

Margarynę zagotowujemy z cukrem, kakao i winem. Mieszając wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie mieszamy z ciastem. Pieczemy na blaszce (25x35) 30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa placki.
Masa serowa:
Budyń mieszamy z mlekiem. Margarynę, twaróg, cukry i jajko zagotowujemy. Energicznie mieszając wlewamy budyń Chwilkę gotujemy.
Spód ciasta smarujemy gorącą masą. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch polewamy roztopioną czekolada i posypujemy wiórkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !