Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Francuska sałatka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
2 szt
Korzeń selera
1/2
małe buraki
2 szt
ziemniaki
2 szt
sok z cytryny
korniszony
6 szt
grzybki marynowane
kapelusze pieczarek
6 szt
groszek konserwowy
1/2 op
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier
majonez
4 łyż
natka pietruszki
jajko ugotowane na twardo
3 szt
jabłko winne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska sałatka

Wszystkie warzywa ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w kostkę. Jabłka obierz, potnij w słupki, skrop sokiem z cytryny. Korniszony, grzybki i sparzone kapelusze pieczarek. Jajka obierz, oddziel żółtka od białek, białka drobno pokroj. Wszystkie składniki sałaty wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprszem i cukrem, wymieszaj z majonezem. Przykryj, wstaw na 2-3 godz do lodówki. Żółtka posiekaj. Przed podaniem salaty posyp żółtkami i natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak