Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier a potem po kolei żółtka nadal ubijając, mąki przesiać i też dodać do ciasta bardzo powoli miksując . Następnie robimy biszkopt kakaowy . Też oddzielamy najpierw żółtka od białek oba rodzaje mąki i proszek oraz kakao przesiać prosto do miseczki. Białka posolić i ubić z dodatkiem cukru jednego i drugiego na sztywna pianę .Do piany dodać żółtka i wymieszać mikserem , jeszcze dodajmy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao , dopiero teraz mieszamy delikatnie łyżką . Wszystko gotowe jest już do pieczenia , najpierw ze zrobionego wcześniej biszkoptu wykładamy ciasto pieczemy dosłownie 10 minut potem wyjąć położyć biszkopty i ciasto kakaowe , następnie znów idzie biszkopt , który wcześniej podzieliliśmy na pół i całość zapiekać do 30 minut w 180 st. Po wyjęciu polewamy białą czekolada i dowolnie udekorować .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajne zdjęcie
  • 4
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    wygląda super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !