Sposób przygotowania

Do białek dodajemy sól, miksujemy na pianę, stopniowo dodajemy cukier puder.Ubijamy.
Blachę wykładamy papierem pergaminowym.
Masę białkową przekładamy do szprycy.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.
Na blachę wyciskamy pianę formując kształtne bezy.
Pieczemy, a właściwie suszymy w piekarniku w średniej temperaturze.
Proponuję zostawić lekko uchylony piekarnik, tak by bezy nie zbrązowiały.
Długość suszenia, dochodzenia bezy zależy od piekarnika.
Mogą wymagać nawet 3 h.

SMACZNEGO !!!

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    widać, że sama robiłaś, są super mi by takie fajne nie wyszły;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    fajne, ja suszę bezy w 150 C

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !