Sposób przygotowania

est to sosik który dodaje do wielu potraw, więc zamieszczam jeden ogólny przepisik. z mąki i masła robimy w rondelku zasmazke. PO chwili dodajemy mleko, mozna zimne, ja preferuje gorące, pozwalamy gotowac się 3/4 minuty. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy starte sery i serek topiony, doprawiamy do smaku i gotowe. MOzna również robić różne wersje tego sosiku, i tak jest doskonały, np z pomidorkami, papryką lub moja ulubiona wariacja ziołowo czosnkowy :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny sosik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie rzecz idealna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !