Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy, obieramy ze skorupek i przekrajamy po połowie. Obieramy mięso makreli dokładnie ze skóry i ości. Wrzucamy do malaksera rybę oraz cebulę i parmezan. Miksujemy wszystko na pastę. Do pasty wrzucamy wyjęte z ugotowanych połówek jajek żółtka, wlewamy olej i również miksujemy je z pastą, aby osiągnąć jednolitą konsystencję. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Do każdej połówki jajka nakładamy czubatą łyżkę pasty (możemy to zrobić za pomocą dekoratora - wówczas jajka będą się ładnie prezentowały). Półmisek z faszerowanymi jajkami dekorujemy zieleniną i posypujemy kilkoma szczyptami papryki słodkiej. Przed podaniem najlepiej schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    z takim farszem napewno były smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !