Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać ciepłe mleko i 10 dag mąki. Wszystko razem wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Żółtka utrzeć z cukrem. Gdy zaczyn podwoi swoją objętość dodać utarte żółtka, mąkę i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto. Następnie wlać roztopioną margarynę i znowu wyrobić. Do wysmarowanej tłuszczem formy przełożyć ciasto. Foremkę napełnić do 1/3 wysokości. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Piec 60 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    poproszę o kawałek :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super babeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszna babeczka, uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Taką lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajna, klasyczna babka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Babka pyszna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    mąż uwielbia z mlekiem:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię babki drożdżowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !