Sposób przygotowania

Na samym początku rozpuścić margarynę, następnie dodać do niej cukier, kakao i wodę. Wszystko połączyć ze sobą i gotować na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Następnie ostudzić. W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę. Do zimnej masy z rondelka dodać mąke z proszkiem, żółtka jaj. Wszystko ze sobą połączyć. Pod koniec dodać ubite białka. Wszsytko ze sobą delikatnie połączyć. Wylać na tortownicę wysmarowaną masłem. Piec około 25-30 minut w 180 C.

Z ciepłego ciasto wydrążamy środek (np. za pomocą łyżki) pozostawiając dno i boki ciasta(około 1 cm). Okruszki ciasta od razu kruszymy na mniejsze kawałki.

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod sam koniec ubijania dodać startą czekoladę(bądź pokrojoną na mniejsze kawałki). Wszystko ze sobą połączyć. Banany obrać i pokroić na połówki. Owoce od razu wyłożyć na dnie ciasta. Skropić je sokiem z cytryny-aby nie ściemniały. Następnie na banany nałożyć ubitą śmietanę, a na sam koniec pokruszone ciasto( pamiętajmy o tym, aby najwięcej kruszonki było na środku ciasta).
Schłodzić w lodówce około 2-3 godziny.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam to ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !