Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik na zimno

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna
120 g
jajko
3 sztuki
cukier
180 g
mleko
200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
Biszkopty
250 g

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ser i margarynę przepuścić przez maszynkę. Z cukru odjąć jedną łyżkę. Żółtko utrzeć z pozostałą ilością cukru i dodać do sera. Białka ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru. Pianę dodać do sera. Żelatynę zagotować z mlekiem- mieszając w czasie gotowania, ostudzić, dodać do masy serowej i wymieszać. Wyłożyć masę do formy i pozostawić do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Formę wyłożyć biszkoptami. Na wierzchu sernik można polać galaretką jeśli ktoś preferuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 30.05.2012 11:36
mmm
BozenA 30.05.2012 11:36
mmm
Małgorzata113 10.04.2011 09:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak