Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIECZEŃ Z BARANINY ZE ŚMIETANĄ

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina
70 g.
baranina
0,75 kg.
mąka
30 g.
cebula
100 g.
ocet
120 ml.
kapary
25 g.
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat
cukier
- do smaku
tłuszcz
- -
woda
300 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ Z BARANINY ZE ŚMIETANĄ

Ocet wymieszać z wodą, zagotować, dodać cukier, sól i pieprz.
Wrzątkiem zalać umyte mięso i odstawić na dobę w chłodne miejsce.

Na drugi dzień mięso wyjąć, naszpikować drobnymi paskami słoniny, posypać solą i mąką.
Mięso przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Następnie mięso skropić wodą, przykryć i dusić na małym ogniu.
Miękkie mięso wyjąć, do sosu dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
Chwilę pogotować, dodać kapary, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso pokroić na grube plastry, polać powstałym sosem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak