Przepis i sposób przygotowania na: Bigos Heni :-)
Boczek,miesko i kiełbaskę pokroiłam na średnia kostkę.Kapustkę białą i kiszona poszatkowałam (kiszona tyle o ile aby sie tak nie ciągneła a białą poszatkowałam drobno)
( W międzyczasie szybko rozpuściłam kostki bulionowe w gorącej wodzie)
W dużym garnku rozpuściłam margaryne nastepnie dodałam pokrojone miesko i wedlinę.
Podsmazyłam na lekko brązowy kolorek,wrzuciłam do niego posiekaną w piórka cebulke i jeszcze minutke smazyłam mieszając.Po tym czasie do tego dołożyłam 3 łyzki przecieru pomidorowego i smazyłam jeszcze dwie minutki.Potem wlałam wywar do garnka z mięsem , dodałam kapustę i wszystkie w/w przyprawy.Gotowałam na wolnym ogniu 2h od czasu do czasu mieszając.
I jaki wyszedł ????
Rewelacyjny !!!!!!
SMACZNEGO :)
Nazwa bigosu jest taka a nie inna.Ponieważ to dzięki Heni odważyłam sie ugotować po raz pierwszy w moim życiu Bigos ^^
Dziekuję :))))