Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto z mąki, cukru pudru, soli i masła. Wyłożyc nim forme i odstawić do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 C i piec ciasto przez około 20 minut
Masa: ubić żółtka i białka razem. Cukier dobrze wymieszać ze skórką cytrynową i szczyptą soli. Dodać do jajek i wymieszać. Następnie dolać sok z cytryny. Przełożyc do garnka, dodać masło i podgrzewać masę na małym ogniu kilka minut nie dopuszczając do zagotowania. Na koniec zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną. Masę przełożyc na spód zaraz po wyjęciu go z piekarnika. Znów podpiec około 15 minut. Wystudzić i pokroić w kształt batoników. Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pewnie bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !