Sposób przygotowania

Rozwijamy gotowe ciasto francuskie i wycinamy szklanką o większej średnicy kółka. Kółeczka kładziemy na blachę wcześniej rozłożonym papierem pergaminowym. Na każdym kółku kładziemy po małej łyżeczce jabłek prażonych, posypujemy szczyptą cynamonu i sklejamy jak pierogi. Przed wstawieniem do piekarnika smarujemy każde ciasteczko rozmąconym jajkiem oraz posypujemy wierzch szczyptą cynamonu. Wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika 200-220 stopni i pieczemy ok. 10-15 min, aż zbrązowieją :) Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota szybko zjedzona..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !