Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Budyń migdałowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane
2łyżki
masło
łyżeczka
olejek migdałowy
kilka kropel
budyń
1op
mleko
1\\2l
jajko
1
cukier
2łyżki
maliny świeże
poziomki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń migdałowy

Masło rozpuścić na patelni ,dodać łyżke cukru i płatki owsiane skropione olejkiem migdałowym .Gdy płatki zrumienią się ,zdjąć z ognia .Po ostudzeniu wyłożyć nimi dno miseczek.Przygotować budyń waniliowy,wzbogacając go żółtkiem utartym z cukrem.Gdy budyń przestygnie ,wymieszać lekko z pianą ubitą z białka .Wlać do miseczek .Na wierzchu posypać owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.04.2011 08:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak