Sposób przygotowania

Kapustę umyć, wysuszyć i poszatkować. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejszcze części, posypać przyprawami- usmażyć na rozgrzanej patelni wraz z dodatkiem oleju, smażyć, aż będzie miękkie. Przygotowane mięso ostudzić i umieścić na dnie szklanego naczynia. Następnie przygotować sos: majonez wymieszać z odrobiną śmietany i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Przygotowanym sosem polać mięso z kurczaka(kilka łyżeczek sosu). Następnie dodać odsączoną kukurydzę, posiekane w kostkę ogórki, ponownie odrobinę sosu, pokrojone na plasterki pomidory, resztę sosu i posiekaną kapustę pekińską. Na wierzchu posypać solą i odrobiną pieprzu. Podawać po schłodzeniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !