Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczę pieczone panierowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
80dag
jajko
1
mąka
łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
łyżka
masło
4dag
czosnek
2ząbki
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczę pieczone panierowane

Mieso umyć,pokroić ,posolić i oprószyć mąką.Wybić jajko ,roztrzepać,dodać drobno posiekany czosnek.Mięso maczać w jajku,następnie w tartej bułce i ułożyć w prodiżu wysmarownaym tłuszczem ,na każdy kawałek położyć troche tłuszczu i wstawić do pieczenia .Piec polewając każdą porcję tłuszczem ,zebranym z dna naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak