Sposób przygotowania

Orzechy posiekać. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru na puszystą masę. Dodać bułkę tartą, orzechy oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę i połączyć z masą. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Piec w temp. 180 stopni przez 30 min. Z margaryny i pozostałego cukru pudru utrzeć puszystą masę, dodać 50 ml likieru kawowego oraz kawę. Wszystko dokładnie wymieszać. Biszkopt przekroić na 2 spody. Skropić pozostałym likierem. Połowę kremu rozsmarować na jednym spodzie i przykryć drugim. Pozostałym kremem posmarować boki i wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    napewno jest pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię ciasta z orzechami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    kolejny przepis na fajne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    lubię ciasta z orzechami
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam mniam :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    ale pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    bomba!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciasto zapowiada się przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !