Sposób przygotowania

Z mąki,żółtek,cukru,proszku do pieczenia i margaryny zagniatamy kruche ciasto.Dzielimy na dwie części(1/3 i 2/3).Mniejszą część wkładamy do zamrażalnika a większą wykładamy na wysmarowaną tłuszczem formę.Jabłka obieramy,trzemy na grubej jarzynowej tartce i przesmażamy.Ubijamy pianę z białek(pod koniec dodajemy kisiel)Jabłka wykładamy na ciasto,na zimne jabłka pianę a na wierzch trzemy pozostałą część ciasta.Pieczemy około godzinki w 180 stopniach.Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajny ten pleśniak
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajny ten pleśniak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Żeby mi ktoś taki upiekł -super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    SUPER,UWIELBIAM PLESNIAKA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    jadłam jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pychotka,lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    hanna992

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !