Sposób przygotowania

Papryki umyć, przekroić na ćwiartki lub ósemki, jeśli duże strąki. Po jednym kawałku papryk pokroić u drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar płynu obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał nam farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek i majonez, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić paprykowe łódeczki. Ułożyć je na talerzu lub tacy, ozdobić gałązkami zieleniny. Można je jeść po prostu biorąc rękami i chrupać ze smakiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękne i smaczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    pięknie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !