Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Truskawkowiec

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
jaj
5
cukru
1 szkl
mąki
1 szkl
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
cukier waniliowy
Sklep Prymat
Nadzienie:
truskawek
0,5 kg
ciastek petitki
duża paczka
wody
2*200 ml
cukru
15 dag
galaretka truskawkowa
1
budynie śmietankowe
2
śmietany kremówki
750 ml
śmietan-fixy
4
cukru pudru
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowiec

piec biszkopt z podanych składników, na średniej blasze. Do 200 ml wody dodać cukier zgotować, dodać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia, dolać kolejne 200ml wody z rozpuszczonymi budyniami, wsypać truskawki i całość gotować mieszając na małym ogniu aż do zgęstnienia. Masę ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru pudru i śmietanfixami, wylać śmietanę na masę truskawkową. Wyłożyć śmietanę ciastkami i polać roztopioną polewą, wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.09.2010 00:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak