Sposób przygotowania

Zioła wymieszaj z serem, posiekanym czosnkiem, skórką, sokiem z cytryny, pieprzem. Mięso natrzyj wzdłuż trzy razy, natrzyj solą. W powstałe nacięcie włóż pastę ziołową. Schab owiń ciasno sznurkiem kuchennym. Ułóż w brytfannie, polej olejem i piecz godzinę w temp. 190 stopni. Gotowe mięso ułóż w półmisku, przykryj folią aluminiową i trzymaj w cieple.
W garnku na oliwie podsmaż cebulę, podlej sosem z pieczeni. Duś 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory, dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj na dużym ogniu 5 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !