Sposób przygotowania

W garnku zagotuj wodę, wrzuć kiełbasę i gotuj ją 5-6 minut, potem odcedź. Cebule pokrój w piórka, jabłka w ćwiartki (skrop je sokiem z cytryny, żeby się nie utleniły).
Na patelni rozgrzej olej, lekko zrumień kiełbasę, potem przełóż ją do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmaż delikatnie cebulę, dodaj ją do kiełbasy razem z jabłkami i ze śliwkami. Wszystko posyp majerankiem, solą, oprósz pieprzem, dodaj liść laurowy, na koniec podlej winem wytrawnym. Piecz 30 minut w temp. 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w takim wykonaniu nie miałam jeszcze przyjemności kosztować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !