Sposób przygotowania

Oczyścić wątróbkę z błon i pokroić w paseczki.Cebulę pokroić w cienkie krążki,a ogórek w kostkę.Rozgrzać masło i obsmażyć wątróbki z obu stron.Wyjąć i zostawić w cieple,a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i dodać do niej ogórek,skórkę cytrynową,jałowiec,wino i bulion.Chwilę dusić aż sos troszkę zgęstnieje.Doprawić pieprzem i solą i dodać wątróbkę.Podawać z bułką.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Może taką bym polubiła....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    mniam, mniam ...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    aż ślinka cieknie
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno temu robiłam wątróbkę w winie,smaczna jest - polecam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajna,pycha !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    pysznośoci
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy przepis tylko watróbki cielęcej w sprzedazy nie widzę.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    po wątróbkę to do jakiegoś gospodarza trzeba się udac .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takiej jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    przykuwająca nazwa i na pewno smaczne danie-"leśnicy" byle czego nie jedzą;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Aż szkoda, że nie lubię wątróbki, ale na pewno nie jeden leśniczy będzie zadowolony z takiego sposobu na nią.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !