Sposób przygotowania

Masło wysiekać z mąką, dodać utarte żółtka, proszek, cukier waniliowy - szybko wyrobić ciasto i wynieść do zimna. Ciasto podzielić na 2 części, do pierwszej dać kakao. Na wysmarowaną blachę zetrzeć najpierw białe ciasto na grubej tarce, na to położyć kupkami marmoladę. Ubić sztywną pianę z 5 białek, nałożyć na marmoladę. Zetrzeć ciasto ciemne i potem piec. Wierzch posypać cukrem pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !