Sposób przygotowania

Warzywa szorujemy szczotką , obieramy , i wkładamy do lekko zakwaszonej wody aby nie sczerniały, następnie wiążemy w pęczki i gotujemy 40 minut w wodzie z dodatkiem soli, cukru , płaskiej łyżeczki mąki , w między czasie tłuszcz rozgrzać , wymieszać z resztą mąki i zasmażyć nie rumieniąc. Połączyć ze śmietaną szybko mieszając mikserem wsypać poszatkowana natkę i warzywa pokrojone w pół krążki , zagotować i doprawić .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja tez nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !